De Edelzanger

Zomerflits


Beste vogelvrienden,
Niet van ons gewend, maar wellicht leuk om een zomerflits van ons te ontvangen.
De meesten van jullie zijn halverwege de kweek of nagenoeg klaar. De koudkwekers, die binnen kweken op kunstlicht zullen nagenoeg de laatste ronde draaien. Voor de natuurkwekers zijn de omstandigheden nu gunstig ! Voldoende lichturen; zon en lekker warm. Voor degenen die het interessant vinden, hieronder de lichturen van de eerste week in juli. De tabel laat zien dat begin juli er elke dag een paar minuten minder licht gaat komen. Natuurlijk wordt dit pas echt merkbaar half juli begin augustus. Hopelijk hebben jullie straks allemaal een goed kweekseizoen achter de rug.


Naar een lekker zomerweertje, dat willen wij allemaal wel ! Een koel drankje en lekker in de schaduw vertoeven. Maar onze vogels kunnen hun veren jasje niet zomaar uitdoen. Elke vogelliefhebber kent de vogels met open bek die last hebben van de warmte of identificeren de tropische dagen met luizenuitbraak. Laten we daar maar niet te veel aan denken. Trouwens, er zijn collega-kwekers in ons midden die goede ervaringen hebben met bestrijding ervan. Bezoek onze leden bijeenkomsten voor de juiste tips.
Komende dagen gaat de temperatuur weer omhoog. Wat kleine tips voor jullie vogels;
* Geef regelmatig verkoelend badwater !!
* Lekkere frisse appels, leg ze van te voren even in de ijskast !!
* Wat dacht u van watermeloen……....ijskoud natuurlijk !!
* Zorg voor voldoende schaduw.
* En tot slot: een luchtig briesje in uw vogelverblijf kan wonderen doen!!
Zijn er nog goede tips, zet ze op de mail naar Secretariaatvvedelzanger@ziggo.nl We zullen deze graag delen met onze vogelvrienden in onze club.
Wij wensen jullie allemaal een fijne zomervakantie en zien jullie graag gezond weer terug op onze eerstvolgende leden vergadering op vrijdag 1 september.
Het bestuur van de Edelzanger Munstergeleen.